Biler Biler Biler...

Forsiden

Med en far som var automekaniker og havde et fritidsværksted hjemme på den nedlagte gård, en bror som er blevet automekaniker (servicechef) falder æblet ikke langt fra stammen. Jeg overrasker nok ikke mange hvis jeg antyder at jeg er lidt interesseret i biler… også…

Ikke at jeg som ung studerende havde råd til meget bil, men en Renault 5 med 34hk er alligevel bunden af min bil historie, men den havde alligevel tag og lidt varme som alternativ til en cykel om vinteren. Ikke fordi jeg kørte i bilen hele tiden, jeg kunne sagtens cykle de ca 30km til mine forældre i weekenden.

Det er gået frem ad senere mht. bilerne, men jeg syntes at 30 km på cykel er lidt hårdt i dag.

I starten gad jeg ikke have diesel, men efter at have kørt 165.000km på 4 år i en fed Ford Escort Sport, var det en fornøjelse at komme i en VW Passat 1.9 TDI med fartpilot, som bare trissede stille og roligt derud af. Jeg har nu min tredje Passat diesel, men Corona har gjort at vi kun har kørt små ture i en langturs bil. Derfor har vi nu købt en el-bil. Det er en helt anden verden, og der kommer snart en del mere tekst til min Nissan Leaf (jeg skal lige have formateret det til html fra Word). Det er svært at skulle vælge el-bil, og der kommer så mange nye biler på marked lige nu, men vi valgte at købe brugt, for at få prisen ned. Vores budget var 150-200.000kr med krav om at den skulle køre mindst 150km om vinteren, have plads til os alle 3, være sikker (og iht. FDM er Leaf mere sikker end Hyundai IONIQ og VW e-golf) og gerne med app support (det er så fedt at tænde for varmen på hul 18 på golfbanen, og komme hen til en varm bil om vinteren). Det endte selvfølgeligt med at blive dyre end budgettet, men en 7 måneder gammel bil med over 60.000kr i afslag endte med at blive vores, og jeg er begejstret. Jeg har aldrig kørt billigere brændstofmæssigt. Og den er meget sjover end den Renault 5 jeg havde, selv om Passaten er fedest på langture.