Kone - Wife
×

Lykken er…

For mig en dejlig familie.
Her er en lille historie om at forelske sig i en pige fra Shanghai. Jeg har skrevet mange af de udfordringer ned, som jeg har oplevet undervejs, som måske kan bruges af andre, eller virke som inspiration for andre i lignende situationer.

Lettet og lykkelig, vi blev gift Nogle fik lov til, at de untagelsevis, måtte smide ris efter os.... Ris inden for skjorten, og andre steder

Endelig heldig

Efter at have prøvet lidt forskelligt (ikke anbefalelsesværdig) sad jeg og drømte om lykken endnu engang, og kikkede på en dating side i marts 2019. En ret smuk kvinde dukkede op, tænkte jeg ikke havde en chance... Men jeg var heldigt, og mødet hende få dage senere d. 1. april i Viborg, og så var jeg solgt. 1 uge senere, var vi sammen hver dag og lidt senere havde vi en dejlig tur til Berlin med hendes familie fra Danmark.
Berlin - Brandenburger Tor, altid imponerende
Det var en trist dag da hendes turistvisum udløb og hun skulle tilbage til Shanghai.

Visum til Kina

Jeg ville selvfølgeligt gerne møde hende i Shanghai, på hendes hjemmebane og møde hendes datter, familie og venner. Så mens hun stadigt var i Danmark, besluttede vi, at jeg skulle komme og besøge hende i Shanghai i efteråret. Efter at have bestilt flybillet var opgaven nu at få et visum til Kina. På Chinese Visa Application Service Center er der en step by step guide, hvor man skal have et foto både digital og fysisk som overholder kravene på Photo Requirements for Chinese Visa Application (ok så måtte jeg have fat i sådanne et billede). Jeg måtte bruge nogle timer på at få udfyldt visa ansøgningen, så hav tålmodighed. Dernæst var det afsted til København først i juni 2019.Husk:

Jeg havde en fantastiks tur til Shanghai og var endnu mere forelsket da jeg kom hjem. Datter, familie og venner var så søde, og min kæreste var fantastisk.
Shanghai towers, de 3 tårne i Shanghai Shanghai veje i flere niveauer Shanghai, inde i et stormagasin Shanghai, gamle butikker med nybyggeri i baggrunden Shanghai, noget af den gamle by
(Jeg ville lige finde de bedste par billeder fra turen, der var så 47 billeder da jeg havde valgt første gang.... Se evt. nogle flere billeder fra Sanghai her)

Og vi fik taget nogle lidt utraditionelle bryllups billeder
Hun holder mig i ørene Jeg beundre hendes ring.... eller noget.... Min skat

Mens vi var i hver vores ende af verden, video chattede vi længe hver aften (nærmer nat i Shanghai). Grinte og lo meget, talte om hvordan livet kunne være sammen og de kulturelle forskelle. Jeg er nok lidt en bondeknøs og hun kommer fra en by med 25 millioner indbygger, det giver også lidt forskelligheder.At få lov til at være sammen igen

Efter alle de gode oplevelser, viste jeg at, at hvis jeg ikke forfulgte den chance jeg havde fået, så ville jeg bebrejde mig selv det i mange år. Jeg var simpelthen nød til at prøve at finde ud af, hvordan jeg kunne være sammen med hende resten af livet.

Jeg faldt over en gammel side fra 2007, som dog har hjulpet mig en del. http://kinatur.vit-s.dk/#comments1 (den er vist ikke længere til rådighed?) og mange venlige råd og vejledning på ægteskab uden grænsers forum og selvfølgeligt den officielle side - ny i danmark

Vi blev enig om at vi gerne ville bo i Danmark, og hun havde heldigvis lidt familie i Danmark og havde også være på rundtur i Danmark og Norge i 2018, og ikke helt skræmt af hverken mig eller Danmark.

Vores første prioritet var at blive gift i Danmark næste gang hun fik mulighed for at komme til Danmark, men hvis det ikke var muligt at få hende til Danmark igen inden for kort tid, var plan B at vi blev gift i Kina.

Visum til Danmark

Hvis du mangler en ” Trin-for-trin - visum - danske regler”, kan du læse om det på Ægteskabudengrænser.dkAt blive gift i Danmark

Efter at have læst på de før nævnte sider og googlet meget, fandt jeg ud af, at for at blive gift med en kineser i Danmark, så behøver den Kinesiske part ikke en civilstandsattest.
Jeg havde en snak med familieretshuset om Civilstandsattester. De bad om at vi skulle forsøge at skaffe civilstandsattest/”Certificate of marital status” alligevel hos det lokale politi i Kina... Min forlovede fra Shanghai blev sendt rundt forskellige steder af politiet, uden at kunne få andet end hendes skilsmissepapirer igen. Familieretshuset ville selvfølgeligt gerne have en civilstandsattest eller et skriftligt afslag fra de kinesiske myndigheder på at vi ikke kunne få en civilstandsattest, men accepterede til sidst at det kan man ikke få i Kina. Jeg skrev at vi ikke havde kunne fremskaffe dokumentation ud over skilsmissepapir, og henvise med link til ankestyrelsen, som skrev at Kina ikke udsteder civilstandsattester, link nu på familieretshuset . Vær opmærksom på at webudviklerne hos det offentlige keder sig, og bruger tiden på at flytte rundt på siderne hele tiden, og at google ikke kan finde noget på de offentlige danske sider. Det SKAL åbenbart være så svært som muligt for danske statsborger. Søg evt. på Familieretshuset efter ” dansheng zhengming” (gamle links: ( https://ast.dk/born-familie/hvad-handler-din-klage-om/aegteskab-og-skilsmisse/anerkendelse-af-udenlandsk-vielse-skilsmisse-eller-dodsattest/oplysninger-om-vielser-i-kina og https://familieretshuset.dk/brud-i-familien/oversigt-udenlandske-vielser )

Citat fra siden d. 6 august 2021:

Civilstandsattester

Den danske ambassade i Beijing oplyser, at de kinesiske myndigheder ikke udsteder civilstandsattester til udlændinge, der bor eller har opholdt sig i Kina. (Senest opdateret 09.03.2011) Ambassaden har via det kinesiske ministerium for civile anliggender fået oplyst, at det ikke længere er muligt for kinesiske statsborgere at få udstedt en civilstandsattest (dansheng zhengming) der, hvor man har sin husholdningsregistrering (hukou), medmindre man ønsker at benytte civilstandsattesten i Taiwan, Kasakhstan, Finland, Østrig, Nederlandene, Tyskland, Argentina, Uruguay, Mexico eller Polen. Det betyder, at en kinesisk statsborger, der ønsker at indgå ægteskab her i landet ikke kan få udstedt en civilstandsattest. (Opdateret 03.11.2015)

Prøvelsesattest

For at få lov til at blive gift, skal man nu om stunder have en prøvelsesattest. For at få en prøvelsesattest fra Familieretshuset skal man for den udenlandske part stille med: Og husk:

Min forlovede sendte det meste dokumentation som billeder, men det var jo mange billeder at skulle vedhæfte og holde styr på hvilket som høre sammen, så jeg fandt PDF Shaper, som kunne lægge alle billederne i en pdf fil, jeg syntes programmet virkede rigtigt fint. Der findes helt sikkert bedre programmer derud, men ved et eller andet tilfælde fandt jeg denne og den virkede fint til at konvertere en masse billeder til en PDF fil.Et par tip fra mig:

Information fra udlændingestyrelsen vedr. familiesammenføring

I oktober 2019 havde jeg en længere snak med en Rasmus fra udlændingestyrelsen. Vær opmærksom på at det kan være meget svært bare at komme igennem til at stå i kø. Jeg fik nogle mærkelige beskeder på min telefon, f.x. noget med at ”serveren ikke var tilgængelig” (eller noget i den stil), og ikke nogen optaget tone. Men ring igen og igen og igen og igen.. (jeg brugte 10 minutter på at komme igennem til at få lov til at stå i kø…). Derefter ventede jeg 1½ time på at komme igennem til en medarbejder. Rasmus var dog utroligt venlig at ringe tilbage til mig da forbindelsen røg midtvejs…. Varme tanker til Rasmus👍Rasmus fortalte:

Derefter snakkede jeg med Silkeborg Kommune og fik fortalt at dansk undervisningen til min forlovede bliver betalt af kommunen, hvis job centeret vurdere det er nødvendigt for at få job (og det ville være tilfældet for os) og min forlovedes datter (11år) kan starte med undervisningen i dansk skole lige så snart at hun kommer til Danmark. Også før end vi blev gift.Kan forberedelse betale sig?

De mange timer foran computeren og i telefonen, resulterede i, at vi fik prøvelsesattest, blev gift og familie sammenført uden nogen problemer.
💪
og levede lykkeligt til vores dages ende 🧡

Lidt andet, som måske også kan have interesse:

Dansk prøver

For at få lov til at blive i Danmark skal den udenlandske ægtefælde bestå Dansk på A1 niveau senest 6 måneder efter opholdstilladelsen og Dansk på niveau A2 senest 9 måneder efter opholdstilladelsen. Hvis man dumper kan man få 3 måneder ekstra.

Link til eksempler på Dansk A1/A2 prøve

Duolingo appen skulle være god til at lære dansk med

Ellers har jeg fundet ud af, at forskellige sprogcentre tager forskellige priser for at tilbyde undervisning før opholdstilladelsen. (i oktober 2019 ville Silkeborg have 108kr/lektion i egen betaling mens Viborg ville have 50kr/lektion i egen betaling, dog pr 1/3 2020 85kr/lektion)

Ægtepagt?

Hvis I ønsker at lave en ægtepagt, fandt jeg denne vejledning på tinglysningsretten.dk (gammel link: http://www.tinglysningsretten.dk/tinglysning/nyvejledninger/Documents/Personbogen/Tinglysning%20Ægtepagt.pdf)

Og vedr. fuldmagt er der denne på domstol.dk og her link til pdf vejledning, eller prøv at google ”Fuldmagt til brug for tinglysning (personbogen)” Legal Desk har haft en liggende. (Gammel link: "https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=152333"

Og efter at have skrevet det meste i 2019, og nu lagt op i 2021, er jeg imponeret over så mange af mine skatte kroner som bliver brugt til at flytte rundt på de forskellige offentlige sider, bare for at være sikker på at gamle gemte linke ikke virker mere.... 🤬